Sokol Stařeč : Námešť - Vícenice "B" 5:1 (2:1)

27.04.2010 10:58

Branky: Mařan, Kaňka, Petrilák, Vodička (p), Jelínek

Sestava: Krčál -  Jelínek, Ma. Vodička, Královec, Daňhel -  Linhart, Mi. Vodička, Mařan ( R.Ježek), Malý - Kaňka, Petrilák ( M.Ježek)

 

Nedělní zápas sliboval velmi zajímavou podívanou, protože proti sobě nastoupila mužstva z úzké špičky tabulky. Bohužel ze strany domácích nejde říci, že by se jim zápas hlavně po herní stránce povedl.

Zápas začal v celkově rychlém tempu. Hosté rozhodně nepřijeli bránit a prakticky permanentně ohorožovali domácího Milana Krčála...Stařeč své šance měla také a to ze škatulky stoprocentní. Vždyť jen za první poločas dvakrát orazítkovala tyč. Do střelecké listiny se zapsala jako první Náměšť díky Sobotkovi, který stál ve správný čas, na správném místě. Srovnat a otočit se stařečským podařilo celkem rychle, ve skrumáži se nejprve prosadil kapitán Ota Mařan. Hned o několik minut později zahrával standartku Ma. Vodička, který našel perfektně zakončujícího Kaňku  2:1. Vývoj utkání ovlinila situace ze závěru poločasu. Sudí posoudil průnik hostujícího Sobotky jako útočný faul, ten rozhodnutí neustál a zakopl míč tak nešťastně, že trefil do obličeje domácího brankáře. Musela tak následovat červená karta. Druhá půle se nesla hlavně v nervózitě domácích, kteří si takřka nenahráli...Náměšť tlačila a kdyby se jí podařilo výsledek zdramatizovat, nemohl by se nikdo divit. Rozhodnutí o bodech přišlo v 76 minutě. Po jedné z mála pěkných akcí se prosadil Lukáš Petrilák. V 80. minutě šel  sám na branku Mi. Vodička, který byl zastaven v pokutovém území jen za cenu faulu. Penaltu proměnil s přehledem Ma. Vodička. Krutý výsledek pro hosty v 90. minutě zpečetil Jelínek, který dostal chytrou nahrávku od Malého a perfektním křižným lobem uzavřel účet na 5:1.

Závěrem nutno podotknout, že si hosté za svůj předvedený výkon rozhodně tento výsledek nezasloužili a Sokol si tohoto vítězství nesmírně váží.