1.SK Okříšky "B" : Sokol Stařeč 0:2 (0:1)

12.04.2010 20:56

Branky: Michal Vodička, Jiří Malý

 

Sestava: Krčál - Jelínek, Královec, Ma. Vodička, Kaňka - Linhart, Mi. Vodička, Mařan (C), Malý - R. Ježek, Petrilák...(Lavický-ŽK)

Rozhodčí: Cabadaj- Pikart, Vídeňský

Stařeč přijela do Okříšek s vizitkou papírového favorita, pro kterého by nemělo být problémem mužstvo Okříšek porazit. Na podzim si s ním poradila s přehledem 6:1.

Samotné utkání se z počátku neslo v duchu oboustraných nepřesností a to hlavně díky nekvalitnímu terénu. Šance k vidění však byly a to na obou stranách. V 17 minutě se po jedné z mnoha Sokolu podařilo skórovat. Po několikrát tečovaném centru se prosadil povedenou střelou Michal Vodička a stanovil tak výsledek poločasu. Skóre však mohlo vypadat ještě jinak a to hlavně díky tyčím, které nastřelily oba celky. V drůhé půli nastoupili stařečští ve snaze nepřipustit žádné drama a to se jim povedlo. Soupeře už prakticky k ničemu nepustilii a naopak si sami vytvářeli jednu šanci za druhou. Nejvíce nebezpečný byl Sokol hlavně po standartních situacích, které dělali "benfice" Okříšek veliké starosti. Nejhezčí moment zápasu přišel v 70 minutě...Marek Vodička našel krásným pasem za obranu Lukáše Petriláka, který neméně povedenou nahrávkou vybídl ke skórování Jirky Malého. Ten míč napálil do protipohybu brankáře a nedal mu tak jedinou šanci. 0:2. Stařeč si tak odváží povinné, ale velmi cenné vítězství.

Závěrem je nutno pochválit celou záložní řadu Sokola, která zejména v druhém poločase pracovala výborně a byla minimálně o třídu kvalitnější, než  u domácího mužstva...